Pelmeni sau colțunași cu carne.

20170128_125111-1

Pentru aluat avem nevoie de:

3 cani de făină

1 cana de apă rece

2 linguri de ulei

Sare

Pentru umplutură avem nevoie de:

Carne tocată  (porc, vită )

2 cepe

2 căței de usturoi, sare si piper negru macinat

 

Cum preparăm:

Punem faina intrun vas si turnam deasupra apa, uleiul si varful de sare. Framantam bine, pana obtinem un aluat moale. Facem aluatul in forma de  bila si lasam sa se odihnească.  Intre timp preparam umplutura. In carnea tocata punem cepele date pe razatoare sau tocate marunt si ustutoiul pisat. Adaugam piperul negru si sarea.

Luam aluatul și il impartim in cateva bucăți. Fiecare bucată o intindem bine si decupam cu gura unui pahar cercuri de aluat si le umplem cu carne. Le impaturim marginile si le lipim apasand bine. Asa procedam cu fiecare pelmen. Daca avem forma de facut pelmeni, va fi mai usor.  Intindem o fasie de aluat, o punem peste forma. O apasam bine ca sa se observe locurile unde trebuie pusa umplutura si deasupra peste asta mai punem o foaie intinsa de aluat. O apasam bine ca sa se lipeasca toate marginile  si o scuturam bine ca sa se deaprinda pelmenii de forma.

Punem intro cratita apa cu putina sare sa fiarba. Cand apa clocoteste putem pune pelmenii la fiert. La 5 minute dup ce incep sa pluteasca deasupra apei sunt gata. Se pot servi cu smantana si patrunjel. Sau putem sa ii inghetam in congelator iar cand avem nevoie, ii scoatem si sa ii fierbem.

Lasă un comentariu