Cocido de Madrid

Mancare 2 in 1 sau  chiar 3in 1
O mancare cunoscuta si traditionala din bucataria mediteraneana.

20161112_105730
Ingrediente:
Carne de tot felul
O bucata de pui, slanina de porc, un os de șira, o bucata de carne de vită, o bucata cu tot cu os de jamon, 2 carnaciori chorizos si morizos (la noi ar fi ceva de genul carnatilor din sange probabil.)
1kg de naut boabe
-3 morcovi
– 1 praz
– 2-3 cartofi
– fidea fina
-varză
-1 ceapă
-1 catel de usturoi.

Cum preparam:

-În primul rând năutul se pune la înmuiat cu o zi înainte. Așa cum facem noi cu fasolele.
-Punem toată carnea la fiert. Trebuie să luăm cu grijă toată spuma. Fierbe la foc mediu.

20161112_111330-1
-Când carnea începe să fiarbă adaugăm năutul scurs și clătit în prealabil. (Il punem intr-un recipient pentru ca sa fie usor de extras din cratita). Când începe să fiarbă, adaugăm sarea și o lăsăm să fiarbă între 2 și 3 ore.
-Într-un alt vas pregătim varza. Care o spalam și o mărunțim (de dimensiune medie). La fel și cartofii, morcovii, ceapa, prazul și un cățel de usturoi.

20161112_111401
-Daca mai trebuie de adăugat apă, punem apă fierbinte peste carne.

-Cand este gata năutul il scoatem intr-un vas cu capac. Punem și puțină apă în care a fiert. Astfel evităm sa se usuce.
-Acum punem legumele la fiert in aceeasi apă. Și mai adaugam puțină apă fiarta.

20161112_130316
Dacă vă iese mai multă supă, o puteți pune în diverse recipiente la frigider. Astfel ai oricând un felul întâi gata preparat.

 

20161112_123312-1
-Când este gata carnea, o scoatem de pe os și o punem peste năut. La fel se pot strecura si legumele.
-Într-un vas aparte fierbem varza. Prajim usturoi si il punem peste varza cand este fiartă.


-În supa sau cum i se spune aici în Spania, caldo se adauga fidea fina si se lasă sa fiarbă.
Astfel avem felul întâi cu fidea si felul doi carne și legume.

A doua zi din nautul ramas care nu s-a consumat se poate de facut
ROPA VIEHA(haina batrana)))
Prăjim o ceapă, ardei gras și năut întro tigaie. Adaugăm sau pasta de tomate sau câteva ouă. Pofta buna.


Dacă a rămas și carne neconsumata se poate face și crochetas.
Crocetas
Adică mărunțim carnea și adaugăm două oua fierte la fel mărunțite. Aparte facem un sos Beshamel din făină, lapte și cașcaval pe tigaie. Cand e rece masa se amestecă cu carnea maruntita și oul. Se dă prin pesmet și se prăjește pe tigaie.20161112_140824-1

Lasă un comentariu